Emotion sloep aan het varen

Over Petter botenbouw

De maker van de aluminium boten en eigenaar van Petter Botenbouw is Henk Petter.

Als 17-jarige begon de liefde voor het vak als leerling plaatwerker bij de, toen nog Overijsselse, jachtwerf W. Huisman.

De werkzaamheden verschoven van plaatwerker naar lasser en van lasser naar leider cascobouw, uiteraard van aluminium schepen, want de liefde voor aluminium schepen was reeds ontluikt. Hier is de liefde voor aluminium schepen ontstaan en na 45 jaar is de liefde nog steeds aanwezig.

Het onvermijdelijke moment kwam dat Henk, naast het begeleiden van grote zeilschepen en motorjachten voor inmiddels Royal Huisman Shipyard, voor zichzelf begon. Met als proef het bouwen van aluminium pontons, wat een succes bleek. Daarop volgde de ontwikkeling van de Pettersloep in 2015-2016, waarvan er inmiddels meer dan 100 rondvaren in heel Nederland. In 2019 is daar de E-motion sloep bijgekomen.

Inmiddels is zoon Christian Petter ook in het bedrijf actief. Na zijn opleiding aan Maritiem Instituut Willem Barentsz is hij nu als 2e stuurman in dienst bij Heerema. Als hij thuis is, dan draait hij volledig mee in het bedrijf om boten te bouwen, de liefde voor het vak wordt zo doorgegeven.

De werkplaats van Petter Botenbouw Aluminium teak voor een luxe uitstraling Het logo van de Emotion sloep in aluminum Het bouwproces van de emotion sloep De Emotion sloep klaar voor de verfbeurt